I najveći investitori počeli da ulažu u BTC!

sa Nema komentara
Spread the love

Istaknuti investitor, Bil Miler, rekao je za američku TV stanicu “CNBC“ da je bitcoine počeo da kupuje odmah nakon velikih problema koji su prouzrokovali da se najpoznatija i jedna od najvećih menjačnica kripto valuta u svetu, japanski Mt. Gox, gotovo ugasi:

“Ako to nije uništilo bitcoin, u osnovi, i u suštini njegove psihologije, meni se u tom momentu činilo da on verovatno ima pristojnu bazu korisnika dovaljnu da bi se održala cena od 500 dolara za jedan bitcoin“, rekao je Miler.

Miler, koji se svojevremeno našao među 30 najuticajnijih investitora u svetu, i to prema oceni prestižnog “Wall Street Magazin”-a, “SmartManey”, i to u njihovoj rubrici “Power 30”, koja svake godine označi 30 najuticajinih ljudi u oblasti investicija i inovacija za prethodnu godinu, smatra da je bitcoin jedna neverovatna prilika za investiranje:

“Bitcoin je velik koliko i njegovo adresibilno tržište, kakvo nikada do sada u istoriji sveta nije postojalo”, dodao je Miler.

Miler je rekao da na bitcoin gleda i kao na poduhvat i kao na investiciju. On je objasnio da iako cena može potpuno da se uruši i izjednači sa 0, on smatra da je digitalna valuta dovoljno otporna i veruje da će njegov uzlazni potencijal preovladati nad potencijalnim rizicima:

“Samo vrednost tržišta zlata trenutno iznosi oko 8 biliona (8.000.000.000.000) dolara, dok je vrednost tržišta bitcoina oko 7 milijardi (7.000.000.000) dolara, što znači da ako postane uspešan samo 10 posto koliko i zlato, svaki uloženi dolara će vam se 100 puta isplatiti.”

Takođe, Miler se osvrnuo i na jučerašnju situaciju vezanu za Kinu. On je prokomentarisao da “sve što podriva sposobnost vladara da kontroliše svoje finansije mora biti kontaverzno”.

PGLEDAJTE VIDEO: http://www.cnbc.com/id/101532377

 

Ostavite odgovor