Kako kupiti Bitcoin?

sa Nema komentara

Bitcoin možete imati u posedu na nekoliko načina. Ukoliko imate neku robu ili uslugu možete je naplatiti u bitcoinima. Isto tako možete dobiti donaciju ukoliko ste negde ostavili svoju adresu novčanika za prijem sredstava. Jedan od popularnih načina pribavljanja bitcoina jeste mining odnsono kopanje ali ćemo se tom temom pozabaviti drugi put. Sledeći način pomoću kojeg možete doći do bitcoina jeste kupovinom. Bitcoin možete kupiti na više načina i to: lično, preko web sajta koji spaja kupce i prodavce i preko menjačnice.

Menjačnice

Coinbase

Ukoliko vam nije problem da sačekate par dana najlakši i najpovoljniji način jeste da napravite nalog na Coinbase-u i povežete ga sa svojim bankovnim računom (ovo važi samo za stanovnike SAD). Coinbase naplaćuje naknadu od 1% od vrednosti transakcije i imate Bitcoine u posedu čim prođe kliring. Tako da pored cloud novčanika i Android novčanika imate mogućnost trgovine Bitcoin-ima. Ovo vam omogućava da veoma lako kupujete i prodajete Bitcoin-e praktično uvek kada imate računar ili pametni telefon pored sebe.

Kraken

Kraken je menjačnica posebno interesantna za stanovnike EU. Glavno obeležje ove menjačnice jeste izbor valuta, stabilnost i brzina sistema za trgovinu. Takođe Kraken je menjačnica koja ima ekskluzivno partnerstvo sa Nemačkom Fidor bankom koja je prva nemačka Web 2.0 onlajn banka i pod regulativom je BaFin-a. Ovakvo partnerstvo je prvo ove vrste i donosi korisnicima Kraken-a visok nivo bezbednosti kao i legitimnost virtuelnih valuta kao što su bitcoin, ripple, litecoin i ostale koje možete da menjate na Kraken-u.
U Kraken-u kažu da je vreme da Bitcoin postane mejnstrim i da je za to potreban profesionalan, kompletan i brz sistem za trgovinu koji oni predstavljaju.

Bitstamp

Bitstamp je menjačnica koja posluje već dosta dugo i može se reći da je među prvim ozbiljnim menjačnicama. Kako postoji od 2011 godine može se reći da je trenutno menjačnica sa najvećim obimom poslovanja. Bitstamp je počeo kao kompanija koja je registrovana u Sloveniji ali zbog turbulencija na finasijskom tržištu morali su da se presele u Englesku i sada su pod regulacijom Velike Britanije. Sam sistem je veoma funkcionalan i stalno se nadograđuje.

Direktna trgovina između korisnika

Local Bitcoins

Local Bitcoins je još jedan od načina da dođete u posed Bitcoina i to u što kraćem vremenskom roku. Sam servis funkcioniše kao craiglist za bitcoine što znači da povezuje prodavce i kupce sa istog geografskog područja kako bi mogli da izvrše transakcije. Kako ovo može biti veoma brzo i jednostavno za izvesti moramo vas upozoriti da preduzmete potrebne mere kao kada poslujete sa bilo kim koga ste upoznali preko interneta. Bitna mogućnost ovog servisa jesu ocene korisnika koje vam mogu pomoći da se odlučite za što boljeg i pre svega poštenijeg trgovca ali se nikako nemojte nikada ni sa kim nalaziti u tamnim ulicama i slično nego na nekom javnom mestu.

Sada kada imate u posedu bitcoin pogledajte šta možete sa njim kupiti.

Ostavite odgovor