Kako se koristi Bitcoin?

sa Nema komentara

Slanje Bitcoina

Slanje bitcoina je jednostavno kao kopiranje i lepljenje nečije adrese, biranje količine i pritiskanje dugmeta „Pošalji“. Ovaj proces može da deluje previše lako ili čak naopako korisnicima koji su navikli da upisuju svoje podatke kao pri korišćenju kreditnih kartica za onlajn kupovinu. Još jedna bitna karakteristika pri koriščenju bitcoina i ostalih kripto valuta jeste da su transakcije nepovratne što znači da kada pošaljete bitcoine na neku adresu više nemate kontrolu nad njima. Može se reći da je slanje bitcoina slično slanju email-a.

Možete slobodno probati kako funkcioniše slanje bitcoina tako što ćete poslati nekom koga poznajete ili donirati neku simboličnu vrednost.

Nemojte da brinete ukoliko je potrebno nekoliko minuta da se sredstva pojave kod primaoca. U zavisnosti od veličine mreže i vrste novčanika potrebno je oko deset minuta da transakcija dobije prvu konfirmaciju što je u principu znak da je transakcija izvršena. U zavisnosti od usluga koje plaćate nekada morate da sačekate nekoliko konfirmacija da bi se smatralo da je plaćeno.

Primanje Bitcoina

Da biste primili bitcoine sve što treba da uradite jeste da izaberete adresu iz svog novčanika pošaljete je osobi koja treba da vam pošalje sredstva i sačekate da vam se pojave bitcoini u novčaniku. Kao što je već napomenuto potrebno je oko deset minuta da transakcija dobije prvu konfirmaciju a kada ih ima preko šest može se smatrati da je u potpunosti zavržena i legitimna.

Ostavite odgovor