Specijalni trikovi za sprečavanje nadogradnje Windows-a na vašim rudarima

sa Nema komentara

Poznat je problem stalnog nadograđivanja (eng. – update) Windows-a na rudarskim mašinama. Potrošili ste neko značajno vreme, namestili ste rig, rešili problem drajvera za grafičke karte, podesili ste da se Windowsi ne apdejtuju i sve radi kako treba. Onda rig odjedanput ne radi. Šta se desilo? MS Windows je samostalno odlučio da se apdejtuje iako ste mu eksplicitno namestili da to ne radi. Prenosim vam dva mala trika kako da izbegnete nadogradnju Windows-a (sve one standardne načine imate na mnogo mesta objašnjene).

Prvi caka je nameštanje na „metered“ konekciju. To se radi na sledeći način:

Settings – Network and Internet – Status – Change connection properties

 

Opciju – Set as meterd connection – ukljuičite tako da bude na ON

Naime, Windows neće da skida velike fajlove ako će to da donese moguće troškove korisniku i na taj način ste ga blokirali.

Drugi način (nikada nije dovoljno blokada za nadogradnju) je malo glupav ali šta ćete, sa glupavim sistemom mora i tako da se ponašate.

Control Panel – System and Security – System – Advanced system settings – Advanced – Settings – Advanced – Virtual memory – Change – Custom Size – upišete vrednost koja će zauzeti sav prostor na disku (možete ostaviti 100MB slobodno)

Naime, Windows će pokušati da izvrši nadogradnju ali pošto mu za kompletan apdejt treba 8GB prostora, posle provere koliko ima slobodnog mesta na hard disku, javiće vam da ne može da napravi apdejt i da treba da mu oslobodite mesta da bi mogao da se nadogradi.

E, pazi da ti još i mesta ne bi pravio….

Ostavite odgovor